You are currently viewing Escaperoomin 3 suosituinta tehtäväntyyppiä

Escaperoomin 3 suosituinta tehtäväntyyppiä

Kun menet pakohuoneeseen, tämä on se juttu: Ole utelias ja tutki huonetta perusteellisesti! Pelitila on kuin avoin kirja, jota pelaaja oppii lukemaan. Alkuun pääsee etsimällä, havainnoimalla ja yhdistelemällä. Tässä kerromme tavallisimmista tehtävist

Etsi ja löydä.

Tämän tyyppinen tehtävä voi olla sekä helppo että erittäin vaativa. Esineitä voidaan laittaa maastoutumaan niin hyvin ettei niitä löydä vaikka katsoisi suoraan niitä päin. Arkielämästä tuttu piilopaikka on mustanvärinen kännykkä mustalla pöydällä. Tärkeän avaimen voi laittaa avainnippuun muiden avainten sekaan. Piilopaikka-ideoita olemme keränneet artikkeliin Piilopaikkoja.

Kun käytät piilo-tehtävää, varmista että pelaajat tietävät mitä he ovat etsimässä, ja miten paljon. Jos palapeliin täytyy löytää 6 palaa, on helppo nähdä että paloja puuttuu. Avaimen etsiminen lukkoon on myös selvä juttu. Mutta jos pelaaja tarvitsee 5 taikaesinettä jonkun tehtävän ratkaisemiseksi, eikä tiedä että niitä pitäisi olla viisi, niin etsiminen on sattumanvaraista ja turhauttavaa.

Havaitse

Näetkö taulut seinällä joissa on kuvat erivärisistä ovista? Tai saman taulun, mutta eri vuodenajoissa? Liuta outoja symboleja tuolin jalassa? Muovikukat maljakossa joissa on eri määrä vettä? Tunnetko tuolilla roikkuvan takin sisätaskun läpi jonkun vuoreen kiinnitetyn numeron? Kuuletko outoa rytmillistä piipitystä? Onko korissa erivärisiä lankakeriä, ja jokaisessa eri määrä puikkoja? Näetkö narun josta voi vetää tai reiän josta voi kurkata? Erivärisiä pyykkipoikia pesunarussa katon alla? Outoja kuvioita maton pinnassa? jne. Pakohuoneen tila on täynnä informaatiota, ja huolellinen havainnointi, joskus kaikilla aisteilla, on pelaajan paras työkalu.

Kun itse rakennat pelitilaa, voit pitää mielessä että näköaisti ei ole ainoa havainnoiva aisti.

Yhdistä

Mielenkiintoisimmat pakopelitehtävät ovat monivaiheisia. Ensin löydät ehkä nauhan, jossa on merkkejä. Mitä sen kanssa tekisi? Ei vielä mitään, koska osa siitä tehtävästä vielä puuttuu. Myöhemmin löydät sangon, jonka ympärille on kirjoitettu symboleja. Kun kiedot nauhan osoitetulla tavalla sangon ympärille, nauhan merkit osuvat tiettyihin symboleihin. Lopuksi löydät vielä samoilla symboleilla koristetut kupit, joiden pohjassa lukee numerot. Nyt joudut siis yhdistämään nauhan sankoon, jotta löytäisit oikeat symbolit, ja sen jälkeen kurkkaamaan kuppien alle löytämään symbolisen edustamat numerot. Koodi on valmis!

Voit lukea lisää tästä.