Tarvitset paljaan lattiatilan, maalarinteippiä ja pelikortteja voidakseen rakenta miinakentän.
Merkkaa maalarinteipillä epäsymmetrinen ruudukko lattialle. Se voi olla vaikka 10 ruutua pitkä ja 1-6 ruutua leveä – sovita se vapaasti käytössä olevaan tilaan. Mitä pitempi ja leveämpi ruudukko on, sitä vaikeammaksi miinakenttä muuttuu. Yhden ruudun koko on n 30 cm, jotta jalka hyvin mahtuisi astumaan siihen.
Tiimin jokainen jäsen astuu vuorollaan miinakentän läpi. Ensin sidotaan rohkean agentin silmät huivilla. Sen jälkeen peliohjaaja laittaa pelikortteja = miinoja joihinkin ruutuihin. Muu tiimi pysyy ruudukon ulkopuolella ja ohjaa sanallisilla käskyillä kävelijää kentän läpi askel kerrallaan. Miinoitettuihin ruutuihin ei saa astua.
Ennen kuin seuraava tiimin jäsen lähtee kentän läpi, miinojen paikkoja vaihdetaan jotta reitti olisi aina uusi ja odottamaton.
Jos joku astuu miinan päälle, koko tiimi huutaa PUUUM (voitte myös käyttää rumpua, kattilankansia tai muuta äänieffektia). Miinojen paikat muutetaan ja kävelijä saa kokeilla uudestaan.
Onnistuminen ei ole kiinni kävelijästä vaan tiimistä. Mitä selkeämpi kommunikaatio on, sitä paremmin agentti suorittaa tehtävänsä.
Lisäjännitystä antaa kisailu. Jos teitä on suurempi ryhmä, voitte jakautua kahdeksi tiimiksi ja kisailla sitä kumpi tiimi saa nopeammin kaikki jäsenensä kentän lävitse.
Otathan huomioon että:
- Mitä enemmän miinoja käytät, sitä vaikeampi tehtävä on.
- Kävelijää ei saa koskea, käskyt ovat vain sanallisia.
- Hyvä taustamusiikki voi tuoda lisää jännitystä kävelyyn. Katso myös että tila on sopivan hämärä.
Miinakenttä sopii hyvin moneen seikkailu-teemaiseen peliin. Se on hyvä laittaa kohtaan, jossa peli on huipentumassa ja ollaan pääsemässä lähelle loppuratkaisua.