You are currently viewing Magneettionki

Magneettionki

Onkiminen on aina hauska pakopelin tehtävä, varsinkin jos pelissä on muuten paljon ajattelua vaativia haasteita. Onkia voi koukullakin, mutta oma magneettionki on varmempi ja helpompi vaihtoehto.

Pikku-magneetteja voi ostaa rautakaupoista. Joissakin on valmiiksi reikä keskellä, joten sen saa helposti sidottua naruun tai onkisiimaan. 

Onkimisideoita

  • Avain  piilotetaan pulloon, ison kukkaruukun alle (jossa reikä pohjassa), ritilän taakse ym. Kakispuolisella teipillä pulloa voi kiinnittää alustaan niin että avainta ei voi ravistella ulos pulloa kääntämällä. Onki voi olla vain naru jonka päässä on magneetti. Magnettia voi myös kätkeä vaikka nahka- tai kangasnyyttiin, jotta se olisi mielenkiintoisempi. 
  • Avain piilotetaan kattoon, esimerkiksi johtokouraan, tai koukkuun johon ei muuten uloudu (peliin voi asettaa kiipeämiskiellon).  Magneetti liimataan kepin päähän.Voit käyttää mielikuvitusta kepin suhteen, onko se luuta, sateenvarjo, kävelykeppi, pitkä taikasauva, irrotettava tuolinjalka vai pelkästään metsästä poimittu oksa? Mikä sopii tarinaasi?
  • Kiinnitä kahden huoneen väliseen oviaukkoon ritilä tai este. Esimerkiksi kukka-ritilä parvekkeelta on hyvin käyttökelpoinen. Avain tai muu ongittava esine on toisessa huoneessa ja pelaajan täytyy onkia se esteen takaa tai ritilän lävitse. Tähän voi myös käyttää koukkua, jos avaimessa on suuri rengas.

Ota huomioon että monet avaimet on tehty metallista JOKA EI TARTU MAGNEETTIIN. Jotta magneetti tarttuisi, täytyy useimmiten kiinnittää avaimeen pieni rautainen avainrengas.